Koor

Mevrouw de Vries is een vrouwenkoor met 25 enthousiaste vrouwen. Zij repeteren elke  woensdagavond  van 20.00 tot 22.00 uur. 

Naast het werken aan de juiste noten en de uitstraling van de liederen, delen de “vrouwen  van Mevrouw de Vries” het plezier in zingen en muziek maken. Het koor heeft een breed repertoire, van klassiek tot lichte muziek. Het repertoire bevat soms “pittige” stukken waarop ook thuis gestudeerd moet worden. Een onderlinge afspraak in het koor is dat voor optredens de liederen uit het hoofd geleerd worden. Het koor verwacht ook dat de leden zoveel mogelijk de repetitieavonden bijwonen. 

De leden van het koor zijn naast het zingen actief in één van de commissies. Er zijn commissies voor het zoeken van nieuw repertoire, voor het organiseren van de concerten, voor kleding en uitstraling en voor het informeren en begeleiden van nieuwe leden. 

Gemiddeld twee keer per jaar houdt Mevrouw de Vries een koorrepetitiedag op een zaterdag of zondag. Soms wordt hiervoor een gastdocent uitgenodigd. Op deze koordag wordt er o.a. gewerkt aan de expressieve uitstraling van het koor. Naast hard werken is zo’n dag ook bij uitstek geschikt om het contact tussen de leden onderling te verdiepen.

Heb je belangstelling om lid te worden van het koor, meld je dan hier aan.

Concert
Jaarlijks organiseert het koor  een concert in Amersfoort, waarvoor toegangskaarten verkocht worden. Daarnaast verzorgt het koor optredens, onder ander bij inloopconcerten, de dag van de amateurkunst in de stad Amersfoort, en in verzorgingshuizen. Mevrouw de Vries staat open voor wat er op haar pad komt. Zo heeft zij opgetreden bij het 750 jarige bestaan van de stad Amersfoort.    

In de concertagenda vind je de datum van het eerstvolgende concert.